+

Еколошке радионице

7. октобра 2023. г. у Арборетуму Шумарског фекултета одржана је еколошка радионица за децу, а у организацији СББ Фондације и Удружења за заштиту и проучавање птица Србије. Том приликом, СББ Фондација је донирала лед екран Шумарском факултету, а намењен је за едукацију студената.“


У Арборетуму Шумарског факултета су 10. и 17. јуна 2023. године одржане природњачке радионице за ученике од 1. до 4. разреда основних школа, а у организацији Друштва за заштиту и проучавање птица Србије и СББ Фондације“


21.03.2023. године одржан је завршни састанак COST акције Implementing nature based solutions for creating a resourceful circular city (Circular City). Гости су посетили Арборетум Шумарског факултета и учествовали у радионици о урбаном баштованству коју је припремио и водио дипл. инж. Владимир Милутиновић. Овом приликом, а поводом обележавања Међународног дана шума, професор емеритус dr Ranka Junge (Zurich University of Applied Sciences) је засадила стабло ликвидамбра (Liquidambar styraciflua L.) у Арборетуму Факултета.


 

23.10.2022. године у 10 часова у Арборетуму Шумарског факултета одржана је природњачка радионица и посматрање птица у организацији Друштва за заштиту и проучавање птица, Арборетума Шумарског факултета и СББ Фондације. Назив радионице је „Учимо од природе и посматрамо птице“ за ученике од 1 – 4 разреда.


16. септембра 2022. године у 10:30 часова у Арборетуму Шумарског факултета одржана је радионица терапије шумом и природом уз гостовање и промоцију књиге „Forest Bathing“ Amosa Clifford-a, оснивача едукације за водиче-терапеуте шумом и природом.


ШУМАРСКИ ВИШЕБОЈ – Дана 10.09.2021. године у 11 часова у Арборетуму Шумарског факултета одржана је манифестација „Шумарски вишебој“ у сарадњи са ЈП “Србијашуме”, Ш.Г. Београд а уз учешће О.С. “Јајинци”.


Упоредо са Шумарским вишебојем одржане су и едукативне активности – еколошке радионице (Авантуре зелембаћа) са различитим јединственим програмима из сфере екологије, биологије и заштите природе у трајању од два сата (од 11 до 13 часова). Радионице носе назив „Филозофирај зелено“.


ШУМСКА УЧИОНИЦА У ЗЕЛЕНОЈ ОАЗИ БЕОГРАДА – Пројекат Студентске асоцијације Шумарског факултета у Београду , у склопу конкурса “Заједници заједно“ под покровитељством Градске скупштине града Београда и “НИС Гаспром Њефт“д. О. О. Нови Сад.Пројекат је реализован под руководством пројектног тима чији су чланови запослени у ЗПП “Арборетум Шумарског факултета“ и Студентске асоцијације Шумарског факултета у Београду.