+

Активности друштвено одговорних компанија

DHL 18.05.2010. – У оквиру пројекта промовисања Арборетума, 18. септембра 2010. године, на иницијативу представника компаније “DHL internacional Beograd d. o. o.“, реализован је и део програма ове компаније, под називом “DHL Dan dobre volje“. Ове активности су се одвијале у оквиру програма светске логистичке и поштанске групације – Deuche post DHL, везаног за укључење својих запослених у глобалне пројекте одрживог развоја. Том приликом је обављена врло успешна еколошка акција у којој је посађено, на појединим парцелама Арборетума око 80 садница дрвенастих и жбунастих врста.


VIP – Београд, 22.04. 2014. године – Дан планете Земље заједно су обележили запослени у компанији “VIP mobile“, запослени у Арборетуму, представници Шумарског факултета Универзитета у Београду, активисти Центра за унапређење животне средине, као и покрет МладиЦЕ, који окупља младе у детињству успешно лечене од рака. Акција сађења нових биљака у Арборетуму Шумарског факултета био је део глобалне кампање “Зелени градови“ и јединствени међународни слоган обележавања Дана планете Земље.

LOREAL 2014. ( АРБОРЕТУМ) – Београд, 20.06. 2014. године су започели радови на уређењу парк зоне Арборетума Шумарског факултета у Београду. Захваљујући великој волонтерској акцији, ова изузетно вредна ботаничка збирка постала је богатија и за природни лавиринт, а ревитализовани су и други делови овог драгоценог зеленог простора. Зелени лавиринт формиран је од преко 400 садница шимшира (Buxus sempervirens). Акција је организована у сарадњи Шимарског факултета у Београду, Центра за унапређење животне средине и компаније L’Oreal Balkan, која је на овај начин обележила петогодишњицу глобалне иницијативе “Дан грађана“ ( Citizen Day).


LOREAL 2015. ( ГЕРОНТОЛОШКИ ЦЕНТАР) – Београд, 10.07.2015. године – У дому за одрасле и старије на Карабурми који послује у оквиру Установе Геронтолошки центар Београд, одржана је волонтерска акција у склопу које су уређене зелене површине дома, а парковни простор оплемењен новим украсним вртовима. Учествовало је бише од 100 волонтера а посађено преко 900 садница. Акција посвећена уређењу тог простора организована је у сарадњи Центра за унапређење животне средине, компаније L’Oreal Balkan, Секретаријата за заштиту животне средине града Београда, Шумарског факултета Универзитета у Београду и корисника Геронтолошког центра Београд – радне јединице Дом Карабурма. Повод за организацију оваквог догађаја је глобална иницијатива компаније L’Oreal “Дан грађана“ ( Сitizen Day), у склопу које се запослени широм света окупљају да истакну значај волонтирања, солидарности међу људима и посвете своје време некој друштвено одговорној иницијативи.


Компанија „LOREAL BALKAN“ и Центар за унапређење животне средине у волонтерској акцији Дан грађана ( Citizen Day ) 31. Маја 2019. године у Арборетуму Шумарског факултета
Волонтерска акција „Дан грађана“ (Citizen day) – у организацији Центра за унапређење животне средине и компаније Лореал Балкан. Повод за организовање акције је програм „Дан грађана“ који спроводи компанија Лореал широм света, у склопу кога запослени компаније један свој радни дан посвећују друштвено одговорним акцијама у срединама у којима послују. У склопу ове акције изведени су радови у „Парку за децу и омладину ометену у развоју“ ( култивација и припрема површине, садња нових стабала, формирање водене површине са сензорним вртом , естетско сређивање стубова ограде, као и садња живе ограде у оквиру парка). У овој акцији је учествовало више од 100 волонтера, као и студенти и запослени у Арборетуму.


АПРИЛ 2022. ГОДИНЕ, АКЦИЈА ПОШУМЉАВАЊА СББ ФОНДАЦИЈЕ У АРБОРЕТУМУ ШУМАРСКОГ ФАКУЛТЕТА – 04.04.2022. год. одржана је последња акција пошумљавања СББ фондације у Арборетуму Шумарског факултета у оквиру пројекта „Да шуме буде више. Да се лепше дише“! 

Симболично на Дан студената, СББ фондација је заједно са Друштвом за заштиту и проучавање птица Србије и студентима Парламента факултета, засадила око 200 садница у Арборетуму.