+

Јавне трибине, културне манифестације, промоције, спортске активности

ПОТРАГА ЗА БЕОГРАДСКИМ БЛАГОМ – 09.10.2014. године – У простору Арборетума је одржана свечана завршница пројекта “Потрага за природним Београдским благом удружења“ Еколошки покрет Земун“ у организацији Еколошког покрета Земун, Секретаријата за заштиту животне средине града Београда и ЗПП Арборетум Шумарског факултета. Том приликом су уручене награде за најлепша ЗПП Београда а Арборетуму је додељена похвала за освојено 2. место за најомиљеније природно добро.


150 САДНИЦА ЗА ЗЕЛЕНИЈИ БЕОГРАД –Београд, април 2015. – У Тамајданском парку су се окупили ‘’ мали и велики“ љубитељи природе који су учествовали у акцији “Плаво – зелени Београд“. Неколико стотина грађана обогатило је своје знање о природним богатствима Београда, а такмичари у квизу, који је био део ове акције, су освојили укупно 150 садница које ће бити посађене на приватним зеленим површинама. Саднице је донирао Шумарски факултет Београд а у дељењу су учествовали волонтери Центра за унапређење животне средине и запослени у Арборетуму.

ПРОЛЕЋ’ДАН – 27.04.2016. године –Ову манифестацију је организовала Правно-биротехничка школа “ Димитрије Давидовић“, Земун. Том приликом је школи поклоњено неколико садница из Арборетума – Расадника Шумарског факултета.


 

АРБОРЕТУМ ШУМАРСКОГ ФАКУЛТЕТА ОБЕЛЕЖИО 10 ГОДИНА ОД ПРОГЛАШЕЊА ЗА ЗАШТИЋЕНО ПРИРОДНО ПОДРУЧЈЕ – Арборетум Шумарског факултета у Београду, дана 7.7.2021. године обележио је десет година од проглашења за заштићено природно подручје. Тим поводом одржана је пригодна прослава као и састанак управљача заштићених подручја са територије Београда. Манифестација је подржана од стране Секретаријата за заштиту животне средине града Београда. Кратак филм, који је уприличен овим поводом, можете погледати ОВДЕ.


ПЕРФОРМАНС „РАЗОТКРИВАНА ПРИРОДА ИЛИ ПРИЧА О БИЉКАМА И РАДНИЦИМА“ – 22. септембра 2021. године у Арборетуму Шумарског факултета одржан је перформанс уметника Владимира Бјеличића „Разоткривана природа или прича о биљкама и радницима“. Перформанс је био реализован у оквиру пратећег програма 55. Битеф фестивала.


ТРАДИЦИОНАЛНИ СПОРТСКИ ДАН КАО И 29. МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР „МИРКО ЛАВАДИНОВИЋ“ у малом фудбалу одржан је 21.10.2021. године у Арборетуму и на спортским теренима Шумарског факултета уз учешће студената Шумарског факултета и гостију са других факултета Универзитета у Београду“


ШУМАРСКИ ВИШЕБОЈ  – Дана 19.04.2022. године одржан је Шумарски вишебој у Арборетуму Шумарског факултета у организацији студената факултета и чланова удружења ИФСА-е, а уз учешће ученика Десете београдске Гимназије „Михајло Пупин“ и Гимназије „Руђер Бошковић“.


АТЛАС ТИПОВА КАРАКТЕРА ПРЕДЕЛА БЕОГРАДА – Дана 30.05. 2022. године у 18 часова, у Арборетуму Шумарског факултета, одржана је промоција публикације Атлас Типова карактера предела Београда као и изложба фотографија.


Деца из вртица „Свети Сава“ са Бановог Брда посетила су у среду 19.10.2022. године Арборетум Шумарског факултета и том приликом организована је манифестација „Бескрајна љубав природи“. Малисани су сакупљали семена и одмах их посејали у саксијице. Уручене су им Буквице-први индекс у којима ће белезити раст својих сејанаца. Организатор манифестације је био Шумарски факултет на целу са дипл.инж. Бранком Мишићем. 


27. априла 2023. године у Арборетуму Шумарског факултета је организовано представљање медијима ФЕСИВАЛА НАУКЕ који ће бити одржан на Београдском сајму од 4. до 6. маја 2023. године


21. март 2024. године. Светски Дан шума, који се обележава сваке године 21. марта, има за циљ да подигне свест јавности и друштва у целини о значају шумских екосистема. Шумарски факултет је ове године обележио Дан шума у Арборетуму Шумарског факултета, а церемонији је присуствовала Ирена Вујовић, министарка Министарства заштите животне средине.