+

Стручна пракса, волонтерски рад ђака и грађана

РАДНЕ АКЦИЈЕ У АРБОРЕТУМУ 2014. – Годинама уназад практикујемо перманентно укључивање студената у рад Арборетума током трајања вежби, практичне и теренске наставе из стручних предмета и одвијање волонтерског рада студената Шумарског факултета.


ДИФ 2015. – 27.04.2015. – Волонтерска акција запослених у Арборетуму на уређењу окућнице Факултета спорта и физичког васпитања, у сарадњи са студентима поменутог факултета.


 

ДЕЦЕМБАР 2015. – Уређење хола поводом прославе дана Факултета


ПРОЛЕЋЕ 2017. – Волентерски рад запослених у Арборетуму у згради Ректората Универзитета у Београду


 

ОКТОБАР 2021. ГОДИНЕ – редовно извођење практичне наставе ученика II и III разреда Техничке школе „Дрво арт“ из Београда, образовног профила техничар за пејзажну архитектуру.


АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА И УРЕЂЕЊА АРБОРЕТУМА – Дана 23.03.2022. год. одржана је акција чишћења и уређења Арборетума од стране студената Шумарског факултета и запослених.


АКЦИЈА ПОШУМЉАВАЊА, МАРТ 2022. ГОДИНЕ – Поводом 60 година од оснивања Покрета горана Србије и Светског дана шума, студети и професори Шумарског факултета као и чланови и пријатељи Покрета горана Србије засадили су 60 садница Панчићеве оморике на окућници и Арборетуму Шумарског факултета. Овом приликом Шумарском факултету је уручена награда Покрета горана Србије за дугогодишњу сарадњу.


13.октобра 2022. године студенти Архитектонског факултета, у оквиру предмета Планирање и управљање урбаним развојем чији је руководилац проф др Марија Маруна, посетили су ЗПП Арборетум Шумарског факултета.