+

Reč studenta

ZAŠTO BAŠ ODSEK ZA TEHNOLOGIJE DRVETA?

Ekologija je svetski trend, drvo je vraćeno na pijedestal, a na Odseku za tehnologije drveta Šumarskog fakulteta steći ćete znanja o menadžmentu proizvodnje i prodaje, razviti svoju kreativnu stranu kroz projektovanje nameštaja i biti u prilici da kao inženjer brzo pronađete ili pokrenete sopstveni posao. Dovoljno razloga da postanemo kolege!

Tamara Miljković

 

Ljubav prema drvetu je u mojoj krvi. Već četiri generacije u mojoj porodici bave se njegovom preradom, pa su studije na Odseku za tehnologije drveta za mene bile logičan izbor. Ono najlepše došlo je sa usmerenjem u trećoj godini i nizom vannastavnih aktivnosti. Brojne radionice, izložbe i sajmovi donele su mi nova iskustva, nagrade, priznanja i neprocenjivo zadovoljstvo. Kada tome dodamo kolegijalnost i drugarski odnos koji imamo i sa profesorima, imate dovoljno razloga da nam se pridružite.


Aleksandar Blagojević

 

Da je TO – TO znao sam čim sam prvi put došao na Šumarski fakultet, gde mi je brat već studirao. Ako su vam prirodne nauke bliske – prva godina će vam proći za tren. Na drugoj – počinje uživanje. Stručni predmeti i dosta prakse. Učite i kad uživate sa kolegama (i prelepim koleginicama) i u našoj nastavnoj-turističkoj bazi na Goču. Verujete u budućnost pred vama i znate zašto ste tu.

Radomir Kuzmanović

 

Odsek za tehnologije drveta svima koji vole kreativnost i crtanje, drvo i oblikovanje nameštaja, daje najviše mogućnosti. Povećanje praktične nastave i druge promene koje se uvode imaju za cilj da potencijale Fakulteta pretvore u rezultat. To nam je svima potrebno.

Nikola Nimčević

 

Kao i većina mladih, i ja teško planiram unapred, a suviše toga radim od danas do sutra. To što nisam bio neki đak, a danas jesam dobar student koji silno želi da postane još bolji inženjer, tek je deo mog neobičnog slučaja. Drugi deo je to što mi je koleginica i jedan od najboljih studenata – moja majka. Ne verujete? Nisam ni ja verovao. Šta više, nisam bio jedini u porodici koji je nije podržao. Ne takmičimo se, ali danas oboje volimo svoju studentsku generaciju, znanja koja stičemo i ponos našeg fakulteta – Arboretum, zaštićeni park u kome i učimo i uživamo.

Miloš Radulović

 

Ako i Vi volite prirodu i cenite plemenito drvo, ako ste kreativni i precizni, ako volite očiglednost onog što stvarate, ako volite da eksperimentišete i istražujete i da svojim znanjem doprinesete razvoju struke, pa i društva u celini – na pravom ste mestu. Dobordošli u naš pobednički tim.

Nataša Radulović

 

Izbor fakulteta je izbor tvoje budućnosti. Mene je oduvek zanimalo oblikovanje nameštaja i enterijer, pa sam zato i upisala Odsek za tehnologije drveta na Šumarskom fakultetu. Ovde predavanja i vežbe imamo u malim grupama, profesori nas podstiču da izrazimo sopstvenu kreativnost i postignemo uspeh u oblasti proizvodnje, menadžmenta i projektovanja nameštaja. Stičemo znanja koja će nam omogućiti da pronađemo ili pokrenemo posao koji će zadovoljiti naša interesovanja.

Gabriela Fodor

 

Ne šmiraj – šmirglaj. Naročito, kad naučiš da je to brušenje. Izbrusi i sebe. Nauči sve o tehnologijama, menadžmentu i projektovanju nameštaja i proizvoda od drveta. Kreiraj, razvijaj ideje, osvajaj nagrade. Budi uspešan. Upiši tehnologije drveta.


Emir Bećiragić

 

Ako želite spoj matematičke preciznosti i kreativnosti, Odsek za tehnologije drveta Šumarskog fakulteta je pravo mesto za vas.

Aleksandra Lazarević

 

Kreativnost i mogućnosti koje pruža projektovanje i proizvodnja nameštaja i proizvoda od drveta su velike, što je izuzetno važno svakom mladom čoveku. Na našem odseku predavanja i vežbe imamo u malim grupama, a saradnja sa profesorima i asistentima podstiče nas da na najbolji način izrazimo svoje ideje. Meni to znači. A vama?

Maja Pejović

 

Može da vam deluje čudno, iako sam položila i prijemni na Arhitektonskom, upisala sam se na Šumarski. Iako sam najpre više volela dizajn i oblikovanje enterijera, danas sam zaljubljena u nauku o drvetu. Ono što najviše volim na svom fakultetu je izuzetna komunikacija sa profesorima koja naše učenje pretvara u timski rad. Uspešan timski rad.

Aleksandra Milojković

 

Ne volim da bubam. Volim praktična znanja, prirodu i drvo. Želim dobar i kreativan posao. Zato studiram na Odseku za tehnologije drveta Šumarskog fakulteta.

Mile Marković

 

Volim drvo. Ne traži mnogo, a mnogo daje. Zato sam na Odseku za tehnologije drveta sreo kolege koje su prethodno završile sasvim različite srednje škole. Neki su došli iz drvno-prerađivačkih škola, neki iz gimnazija, tehničkih i umetničkih škola, a neki sa ekonomije pa i prava. Sve nas je spojila ljubav prema drvetu, kreativnost i želja za uspehom.

Ivan Ostojić