+

Реч студента

ЗАШТО БАШ ОДСЕК ЗА ТЕХНОЛОГИЈЕ ДРВЕТА?

Екологија је светски тренд, дрво је враћено на пиједестал, а на Одсеку за технологије дрвета Шумарског факултета стећи ћете знања о менаџменту производње и продаје, развити своју креативну страну кроз пројектовање намештаја и бити у прилици да као инжењер брзо пронађете или покренете сопствени посао. Довољно разлога да постанемо колеге!

Тамара Миљковић

 

Љубав према дрвету је у мојој крви. Већ четири генерације у мојој породици баве се његовом прерадом, па су студије на Одсеку за технологије дрвета за мене биле логичан избор. Оно најлепше дошло је са усмерењем у трећој години и низом ваннаставних активности. Бројне радионице, изложбе и сајмови донеле су ми нова искуства, награде, признања и непроцењиво задовољство. Када томе додамо колегијалност и другарски однос који имамо и са професорима, имате довољно разлога да нам се придружите.


Александар Благојевић

 

Да је ТО – ТО знао сам чим сам први пут дошао на Шумарски факултет, где ми је брат већ студирао. Ако су вам природне науке блиске – прва година ће вам проћи за трен. На другој – почиње уживање. Стручни предмети и доста праксе. Учите и кад уживате са колегама (и прелепим колегиницама) и у нашој наставној-туристичкој бази на Гочу. Верујете у будућност пред вама и знате зашто сте ту.

Радомир Кузмановић

 

Одсек за технологије дрвета свима који воле креативност и цртање, дрво и обликовање намештаја, даје највише могућности. Повећање практичне наставе и друге промене које се уводе имају за циљ да потенцијале Факултета претворе у резултат. То нам је свима потребно.

Никола Нимчевић

 

Као и већина младих, и ја тешко планирам унапред, а сувише тога радим од данас до сутра. То што нисам био неки ђак, а данас јесам добар студент који силно жели да постане још бољи инжењер, тек је део мог необичног случаја. Други део је то што ми је колегиница и један од најбољих студената – моја мајка. Не верујете? Нисам ни ја веровао. Шта више, нисам био једини у породици који је није подржао. Не такмичимо се, али данас обоје волимо своју студентску генерацију, знања која стичемо и понос нашег факултета – Арборетум, заштићени парк у коме и учимо и уживамо.

Милош Радуловић

 

Ако и Ви волите природу и цените племенито дрво, ако сте креативни и прецизни, ако волите очигледност оног што стварате, ако волите да експериментишете и истражујете и да својим знањем допринесете развоју струке, па и друштва у целини – на правом сте месту. Добордошли у наш победнички тим.

Наташа Радуловић

 

Избор факултета је избор твоје будућности. Мене је одувек занимало обликовање намештаја и ентеријер, па сам зато и уписала Одсек за технологије дрвета на Шумарском факултету. Овде предавања и вежбе имамо у малим групама, професори нас подстичу да изразимо сопствену креативност и постигнемо успех у области производње, менаџмента и пројектовања намештаја. Стичемо знања која ће нам омогућити да пронађемо или покренемо посао који ће задовољити наша интересовања.

Габриела Фодор

 

Не шмирај – шмирглај. Нарочито, кад научиш да је то брушење. Избруси и себе. Научи све о технологијама, менаџменту и пројектовању намештаја и производа од дрвета. Креирај, развијај идеје, освајај награде. Буди успешан. Упиши технологије дрвета.


Емир Бећирагић

 

Ако желите спој математичке прецизности и креативности, Одсек за технологије дрвета Шумарског факултета је право место за вас.

Александра Лазаревић

 

Креативност и могућности које пружа пројектовање и производња намештаја и производа од дрвета су велике, што је изузетно важно сваком младом човеку. На нашем одсеку предавања и вежбе имамо у малим групама, а сарадња са професорима и асистентима подстиче нас да на најбољи начин изразимо своје идеје. Мени то значи. А вама?

Маја Пејовић

 

Може да вам делује чудно, иако сам положила и пријемни на Архитектонском, уписала сам се на Шумарски. Иако сам најпре више волела дизајн и обликовање ентеријера, данас сам заљубљена у науку о дрвету. Оно што највише волим на свом факултету је изузетна комуникација са професорима која наше учење претвара у тимски рад. Успешан тимски рад.

Александра Милојковић

 

Не волим да бубам. Волим практична знања, природу и дрво. Желим добар и креативан посао. Зато студирам на Одсеку за технологије дрвета Шумарског факултета.

Миле Марковић

 

Волим дрво. Не тражи много, а много даје. Зато сам на Одсеку за технологије дрвета срео колеге које су претходно завршиле сасвим различите средње школе. Неки су дошли из дрвно-прерађивачких школа, неки из гимназија, техничких и уметничких школа, а неки са економије па и права. Све нас је спојила љубав према дрвету, креативност и жеља за успехом.

Иван Остојић