+

За будуће студенте

Поздравна реч председника Већа Одсека

Драге колеге,
уважени будући студенти,

Питање избора студија пред којим се сада налазите веома је важно, јер у великој мери одређује Вашу будућност. Ми смо свесни да је пред Вама велики број понуда, али смо сигурни да нови студијски програм Одсека за технологије, менаџмент и пројектовање намештаја и производа од дрвета (ТМП) завређује Вашу пажњу. Концепт наставе у потпуности смо прилагодили савременим потребама. У центру наших интересовања сте Ви, Ваше потребе, амбиције и жеље за доказивањем.

Препознали смо потребу студената да већ у току студија, уз теоријска знања, стекну и конкретно искуство, па смо значајно повећали учешће стручне праксе у нашем програму. Зато смо увели нови концепт наставе, популарно назван „концепт 12+3”. Уз стицање врхунских знања, стећи ћете и вештине у области технологија, менаџмента, дизајна и пројектовања намештаја и производа од дрвета. Ваша специфична интересовања можете задовољити у великом броју постојећих курсева у оквиру појединих усмерења.

ТМП одсек познат је и по томе што својим студентима пружа прилику да учествују на бројним сајамским и другим манифестацијама у земљи и иностранству (Београд, Милано, Париз, Келн). Такође, имаћете и могућност једносеместралних боравака на факултетима у Италији са којима имамо споразуме о сарадњи и стратешком партнерству. Све то младим људима омогућава исказивање талента, смисла за бизнис и уметност.

Бројне награде и успеси које су постигли наши студенти нама представљају задовољство и мотив да улажемо у сваку нову генерацију.

Важно је да знате да у Србији нема наших дипломираних инжењера који немају посао. Ми сарађујемо са великим бројем од преко 4000 предузећа из области дрвне и индустрије намештаја у Србији, па контакте остварујете већ у току студирања.

Лепоту и вредност природног материјала ‒ дрвета, све више цени и читав савремени свет. То значи да студије ТМП одсека обезбеђују сигуран посао, добру зараду, успешну каријеру и задовољење личних и професионалних амбиција.

Са жељом да ускоро постанете део нашег успешног тима срдачно Вас поздрављам и желим пуно успеха на студијама.

Проф. др Бранко Главоњић
Шеф ТМП одсека