+

Javne tribine, kulturne manifestacije, promocije, sportske aktivnosti

POTRAGA ZA BEOGRADSKIM BLAGOM – 09.10.2014. godine – U prostoru Arboretuma je održana svečana završnica projekta “Potraga za prirodnim Beogradskim blagom udruženja“ Ekološki pokret Zemun“ u organizaciji Ekološkog pokreta Zemun, Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda i ZPP Arboretum Šumarskog fakulteta. Tom prilikom su uručene nagrade za najlepša ZPP Beograda a Arboretumu je dodeljena pohvala za osvojeno 2. mesto za najomiljenije prirodno dobro.


150 SADNICA ZA ZELENIJI BEOGRAD –Beograd, april 2015. – U Tamajdanskom parku su se okupili ‘’ mali i veliki“ ljubitelji prirode koji su učestvovali u akciji “Plavo – zeleni Beograd“. Nekoliko stotina građana obogatilo je svoje znanje o prirodnim bogatstvima Beograda, a takmičari u kvizu, koji je bio deo ove akcije, su osvojili ukupno 150 sadnica koje će biti posađene na privatnim zelenim površinama. Sadnice je donirao Šumarski fakultet Beograd a u deljenju su učestvovali volonteri Centra za unapređenje životne sredine i zaposleni u Arboretumu.

PROLEĆ’DAN – 27.04.2016. godine –Ovu manifestaciju je organizovala Pravno-birotehnička škola “ Dimitrije Davidović“, Zemun. Tom prilikom je školi poklonjeno nekoliko sadnica iz Arboretuma – Rasadnika Šumarskog fakulteta.


REDOVNI SASTANCI UPRAVLJAČA BEOGRADSKIH ZAŠTIĆENIH PODRUČJA – nekoliko puta godišnje se sastajemo razgovaramo o aktuelnim problemima i razmenjujemo iskustva.