+

Агрономијада

Агрономијада представља спортско – научно – забавну манифестацију, на којој се сваке године у априлу или мају мјесецу окупи преко 1200 студената, са преко 21 шумарских и пољопривредних факултета као и високих/виших школаиз Ex Yu. Традиција Агрономијаде дуга је више од 30 година и представља јединствену прилику, где се окупљају студенти са факултета из бивше Југославије, граде мреже нових пријатељстава, добросуседских односа, размјењују искуства и на крају, остварују контакте који им могу бити од велике користи у каснијим професионалним ангажманима.

Студенти се током 5 дана трајања манифестације надмећу у 5 спортских дисциплина: фудбалу, кошарци, одбојци, шаху и стоном тенису. Такође, студенти се надмећу и у знању у виду квизова знања и у излагању научних радова, које оцењују професори са факултета учесника Агрономијаде. На самом крају, сабирају се бодови освојени на спортским борилиштима и бодови освојени у знању и проглашава се генерални победник Агрономијаде.

Вазан сегмент је и забавни део програма. Током 5 дана трајања Агрономијаде, организоване су дневне и ноћне журке, на којима наступају познати DJ-еви, бендови, а на отварању(прва вечерња журка) углавном наступа неко познато име са наше естраде.

Редовни градови учесници Агрономијаде су: Нови Сад, Београд, Свилајнац, Чачак, Шабац, Прокупље, Лешак, Подгорица, Бања Лука, Сарајево, Мостар, Осјек, Загреб, Скопље, Љубљана.

Агрономијада 2018. Сребрно Језеро

Уз подршку Управе Шумарског факултета, Студентски парламент Шумарског факултета Универзитета у Београду, организовао је традиционални студентски догађај: Агрономијаду.
Овогодишња Агрономијада је организована од 08.05 до 12.05.2018. године на Сребрном језеру код Великог Градишта. Учествовало је 12 факултета/виших школа и то:
1. Шумарски факултет – Београд (организатор)
2. Шумарски факултет- Бања Лука
3. Шумарски факултет- Скопље
4. Пољопривредни факултет- Бања Лука
5. Пољопривредни факултет- Лешак
6. Агрономски факултет- Чачак
7. Високо пољопривредна школа- Шабац
8. Биотехнички факултет- Подгорица
9. Високо господарско училиште- Крижевци
10. Факултет за земјоделски науки и храна – Скопље
11. Факултет за дизајн и технологии на мебел и ентериер -Скопље
12. Факултет за кметијство ин биосистемске веде –Марибор

Агрономијада 2018. Сребрно језеро протекла је по плану и програму, са задовољавајућим резултатима свих факултета/виших школа а највише су се истакли:
1. место у генералном пласману – Високо пољопривредна школа Шабац
2. место у генералном пласману – Шумарски факултет – Београд
3. место у генералном пласману – Факултет за земјоделски науки и храна – Скопље и Високо господарско училиште – Крижевци


Агрономијада 2017


Агрономијада 2016