+

Агрономијада

Агрономијада представља спортско – научно – забавну манифестацију, на којој се сваке године у априлу или мају мјесецу окупи преко 1200 студената, са преко 18 пољопривредних факултета из Еx.Yу. Традиција Агрономијаде дуга је висе од 30 година и представља јединствену прилику, гђе се окупљају студенти са свих пољопривредних факултета из бивсе Југославије, граде мрезе нових пријатељстава, добросусједских односа, размјењују искуства и на крају, остварују контакте који им могу бити од велике користи у каснијим професионалним ангазманима.

Студенти се током 5 дана трајања манифестације надмецу у 5 спортских дисциплина: фудбалу, косарци, одбојци, саху и стоном тенису. Такође, студенти се надмецу и у знању у виду квизова знања и у излагању науцних радова, које оћењују професори са факултета уценика Агрономијаде. На самом крају, сабирају се бодови освојени на спортским борилистима и бодови освојени у знању и прогласава се генерални побједник Агрономијаде.

Вазан сегмент је и забавни дио програма. Током 5 дана трајања Агрономијаде, организоване су дневне и ноцне зурке, на којима наступају познати Ђ-еви, бендови, а на отварању(прва вецерња зурка) углавном наступа познато име са насе естраде.

Редовни градови уцесници Агрономијаде су: Нови Сад, Београд, Свилајнац, Цацак, Сабац, Прокупље, Лесак, Подгорица, Бања Лука, Сарајево, Мостар, Осијек, Загреб, Скопље, Љубљана.