+

Agronomijada

Agronomijada predstavlja sportsko – naučno – zabavnu manifestaciju, na kojoj se svake godine u aprilu ili maju mjesecu okupi preko 1200 studenata, sa preko 21 šumarskih i poljoprivrednih fakulteta kao i visokih/viših školaiz Ex Yu. Tradicija Agronomijade duga je više od 30 godina i predstavlja jedinstvenu priliku, gde se okupljaju studenti sa fakulteta iz bivše Jugoslavije, grade mreže novih prijateljstava, dobrosusedskih odnosa, razmjenjuju iskustva i na kraju, ostvaruju kontakte koji im mogu biti od velike koristi u kasnijim profesionalnim angažmanima.

Studenti se tokom 5 dana trajanja manifestacije nadmeću u 5 sportskih disciplina: fudbalu, košarci, odbojci, šahu i stonom tenisu. Takođe, studenti se nadmeću i u znanju u vidu kvizova znanja i u izlaganju naučnih radova, koje ocenjuju profesori sa fakulteta učesnika Agronomijade. Na samom kraju, sabiraju se bodovi osvojeni na sportskim borilištima i bodovi osvojeni u znanju i proglašava se generalni pobednik Agronomijade.

Vazan segment je i zabavni deo programa. Tokom 5 dana trajanja Agronomijade, organizovane su dnevne i noćne žurke, na kojima nastupaju poznati DJ-evi, bendovi, a na otvaranju(prva večernja žurka) uglavnom nastupa neko poznato ime sa naše estrade.

Redovni gradovi učesnici Agronomijade su: Novi Sad, Beograd, Svilajnac, Čačak, Šabac, Prokuplje, Lešak, Podgorica, Banja Luka, Sarajevo, Mostar, Osjek, Zagreb, Skoplje, Ljubljana.

Agronomijada 2018. Srebrno Jezero

Uz podršku Uprave Šumarskog fakulteta, Studentski parlament Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, organizovao je tradicionalni studentski događaj: Agronomijadu.
Ovogodišnja Agronomijada je organizovana od 08.05 do 12.05.2018. godine na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta. Učestvovalo je 12 fakulteta/viših škola i to:
1. Šumarski fakultet – Beograd (organizator)
2. Šumarski fakultet- Banja Luka
3. Šumarski fakultet- Skoplje
4. Poljoprivredni fakultet- Banja Luka
5. Poljoprivredni fakultet- Lešak
6. Agronomski fakultet- Čačak
7. Visoko poljoprivredna škola- Šabac
8. Biotehnički fakultet- Podgorica
9. Visoko gospodarsko učilište- Križevci
10. Fakultet za zemjodelski nauki i hrana – Skoplje
11. Fakultet za dizajn i tehnologii na mebel i enterier -Skoplje
12. Fakultet za kmetijstvo in biosistemske vede –Maribor

Agronomijada 2018. Srebrno jezero protekla je po planu i programu, sa zadovoljavajućim rezultatima svih fakulteta/viših škola a najviše su se istakli:
1. mesto u generalnom plasmanu – Visoko poljoprivredna škola Šabac
2. mesto u generalnom plasmanu – Šumarski fakultet – Beograd
3. mesto u generalnom plasmanu – Fakultet za zemjodelski nauki i hrana – Skoplje i Visoko gospodarsko učilište – Križevci


Agronomijada 2017


Agronomijada 2016