+

Поздравна реч председника Већа одсека

Драги будући инжењери,

Ако сте талентовани, енергични и амбициозни, пејзажна архитектура је студијски програм на коме можете да учите, покажете иницијативу и учествујете у креативном раду. Студирање у пријатној атмосфери по највишим европским стандардима и учење од оних који имају шта да кажу омогућује нашим студентима стицање компетенција које им дају предност и омогућују напредовање. Мноштво догађаја чине наш одсек простором где се радо борави, јер се ту промовишу идеје, тимски рад и изграђује позитиван однос према окружењу.

Уколико и ви МИСЛИТЕ ГЛОБАЛНО наш студијски програм ће вам, захваљујући споју науке и уметности, омогућити да ДЕЛУЈЕТЕ ПЕЈЗАЖНО* и успоставите дијалог између природе и људских творевина где се може сместити свакодневна реалност. Пејзажно деловање које узима у обзир размишљање о глобалном даје резултате јер и мали потези утичу на глобално животно окружење. „Делуј пејзажно” указује на вешт начин креирања окружења, почевши од малих кућних вртова, преко градских отворених простора и паркова па до предела и региона. Неописиво је задовољство градити, али је још веће задовољство створити нешто што је живо, што расте и мења се у простору и времену на дневном нивоу, током сезоне и са протоком година.

Ако желите да и ви оставите траг у простору и времену, утичете на свест људи, на развој љубави ка лепом и на глобалну слику и квалитет средине која нас окружује, постаните инжењер пејзажне архитектуре.

 

Шеф Одсека
Проф. др Мирјана Оцокољић
* У априлу 2010. године за потребе изложбе „Април – светски месец пејзажне архитектуре”, одржане у СКЦ-у у Београду поводом 50 година рада Одсека, истакнута је јединствена порука: „Мисли глобално – делуј пејзажно”. Осмислили су је студенти сажимајући све области деловања струке.