+

Za buduće studente

Pozdravna reč predsednika Veća Odseka

Drage kolege,
uvaženi budući studenti,

Pitanje izbora studija pred kojim se sada nalazite veoma je važno, jer u velikoj meri određuje Vašu budućnost. Mi smo svesni da je pred Vama veliki broj ponuda, ali smo sigurni da novi studijski program Odseka za tehnologije, menadžment i projektovanje nameštaja i proizvoda od drveta (TMP) zavređuje Vašu pažnju. Koncept nastave u potpunosti smo prilagodili savremenim potrebama. U centru naših interesovanja ste Vi, Vaše potrebe, ambicije i želje za dokazivanjem.

Prepoznali smo potrebu studenata da već u toku studija, uz teorijska znanja, steknu i konkretno iskustvo, pa smo značajno povećali učešće stručne prakse u našem programu. Zato smo uveli novi koncept nastave, popularno nazvan „koncept 12+3”. Uz sticanje vrhunskih znanja, steći ćete i veštine u oblasti tehnologija, menadžmenta, dizajna i projektovanja nameštaja i proizvoda od drveta. Vaša specifična interesovanja možete zadovoljiti u velikom broju postojećih kurseva u okviru pojedinih usmerenja.

TMP odsek poznat je i po tome što svojim studentima pruža priliku da učestvuju na brojnim sajamskim i drugim manifestacijama u zemlji i inostranstvu (Beograd, Milano, Pariz, Keln). Takođe, imaćete i mogućnost jednosemestralnih boravaka na fakultetima u Italiji sa kojima imamo sporazume o saradnji i strateškom partnerstvu. Sve to mladim ljudima omogućava iskazivanje talenta, smisla za biznis i umetnost.

Brojne nagrade i uspesi koje su postigli naši studenti nama predstavljaju zadovoljstvo i motiv da ulažemo u svaku novu generaciju.

Važno je da znate da u Srbiji nema naših diplomiranih inženjera koji nemaju posao. Mi sarađujemo sa velikim brojem od preko 4000 preduzeća iz oblasti drvne i industrije nameštaja u Srbiji, pa kontakte ostvarujete već u toku studiranja.

Lepotu i vrednost prirodnog materijala ‒ drveta, sve više ceni i čitav savremeni svet. To znači da studije TMP odseka obezbeđuju siguran posao, dobru zaradu, uspešnu karijeru i zadovoljenje ličnih i profesionalnih ambicija.

Sa željom da uskoro postanete deo našeg uspešnog tima srdačno Vas pozdravljam i želim puno uspeha na studijama.

Prof. dr Branko Glavonjić
Šef TMP odseka