+

Pejzažna arhitektura i hortikultura

Odsek za pejzažnu arhitekturu i hortikulturu Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu postoji od 1960. godine, od kada kontinuirano razvija i unapređuje najstariju školu pejzažne arhitekture i hortikulture na prostoru bivše Jugoslavije.

Misija i vizija

Odsek za pejzažnu arhitekturu i hortikulturu kvalitetom rada svog nastavnog osoblja, savremenim pristupom obrazovanju kroz razvoj različitih vidova nastavnih i vannastavnih aktivnosti, koje realizuje sa studentima organizovanim u male grupe, nastavno-istraživačkim radom, razvojem akademskih vrednosti i sloboda, kontinuirano unapređuje akademsko obrazovanje i oblast pejzažne arhitekture.

Vizija Odseka za pejzažnu arhitekturu i hortikulturu je umrežavanje znanja iz različitih srodnih oblasti koje će multidisciplinarnim pristupom i stručnošću kadrova obezbediti istaknuto mesto i ulogu stručnjaka iz oblasti pejzažne arhitekture u ukupnom razvoju društva, kako u našoj zemlji tako i u svetu.


Ciljevi

Naš cilj je kvalitetno obrazovanje stručnjaka za oblast pejzažne arhitekture i hortikulture, a time i stalni rad na unapređenju kvaliteta nastave, uz usaglašenost sa međunarodnim kriterijumima struke, i praćenje svih svetskih standarda.

Nastavnici i saradnici